Május az erdőben

2009.05.02. 18:29

Napfény ömlik át a lombokon. Aranyos színt kapnak a veronikák, gólyaorrok, s minden egyes fűszál. A ragyogást a csillaghúrok fehérje töri meg, a gyöngyvirág ontja illatát s apró harangjainak csilingelése mutatja a hazautat a manóknak.

Ahol pedig az erdei ösvény elbújik a fák közt, patak csordogál girbegurba medrében. Vize hűs és átlátszó, apró fodrain megannyi gesztenyevirág szirma táncol. A víz alatt száz meg száz piciny kavics gurul együtt a sodrással, zörgésük belecsendül a csobogásba. Minden kavics a hegyek emlékét őrzi, gömbölyű arcukon megcsillan a fény, s a víz tudja mindegyikőjükről, honnan jöttek, s hová tartanak. Gyermekeiként kíséri őket a messzeségbe.A vízparton nagy levelek nyújtózkodnak. Páholyként szolgálnak a rovar-népségnek épp, kik az erdei színház balett előadását nézik tunyán. Pillangók piruettje van most műsoron, s azok lebegve táncolnak, libbenve perdülnek a közönség gyönyörködtetésére. Messziről hallatszik a taps: a dongók duruzsolása, a legyek zümmögése betölti az erdőt és a rigók is elismerően füttyögetnek.

S valahol az erdő legmélyén, egy titkos ösvényen, a korhadt fák barlangjai és a csillogó kövek közt megbújó gyógynövények közül nevetés hallatszik. Aranyló hajtincset lebegtet a szél, lépések zöreje hallatszik az avaron. Tavasztündér nagyon boldog.

 

Képek: 2008. Sopron

Szerző: chaplina

Szólj hozzá!

Címkék: tavasz

A bejegyzés trackback címe:

https://chaplina.blog.hu/api/trackback/id/tr471099114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.