1.jpgplakat.jpgImmáron hetedik éve, hogy ez a blog létezik, ennyi éven át osztom meg minden aprócseprő örömömet Olvasóimmal. Minden bejegyzés egy kis lélektöredék, legyen akár vers egy pillanatról, egy pár sornyi jegyzet egy virágocskáról, egy gyönyörű épületről, vagy egy utazásról. Mára olyan hatalmas anyag gyűlt össze, hogy úgy éreztem, más formában is méltó lenne a közönség elé tárni. Így született meg a könyv ötlete.

Felkerestem az Underground Kiadót, mik a lehetőségek, hogy az ötlet valósággá váljon, és mivel korábban már dolgoztunk együtt az Ecsettel írt történet kapcsán, biztos voltam abban, hogy a vállalkozást siker koronázza.

Most kezemben tartom ezt a könyvecskét, tele a lelkem pici darabjaival és abban bízom, mindenki, aki olvassa, talál benne valamit, ami hozzátesz ahhoz, hogy szebbnek lássa a világot.

A blog azóta is gyarapodik. És mivel a festés régóta a hobbim, és ahogy az évek teltek, úgy teltek be az akvarell tömbök is, egyre másra lehet itt találkozni az akvarell technikával készült növényportréimmal, melyeknek száma mára elérte a negyvenet. Ezért a könyv egy fejezetét kifejezetten a növényeknek szenteltem. A terjedelem viszont nem tette lehetővé, hogy minden portré szerepeljen benne.

Így nagy öröm volt számomra, amikor lehetőséget kaptam egy önálló kiállításra a Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor szervezésében. Minden akadály elhárult az elől, hogy az összes növényportrét, mint egy vízfestékkel festett herbáriumot eredetiben bemutathassak az érdeklődőknek. A kiállítás javát a növényportrék teszik ki, de látható lesz néhány, a blogon már szintén bemutatott, Gerda Bengtsson dán tervezőnő mintái alapján készült keresztszemes hímzésem és korábbi munkák is (illusztrációk, kollázs).

Most úgy érzem, kiteljesedett minden, melynek van egy könyv és egy kiállítás arca is. Egy kikerekedett történet. Egy életszakasz bemutatása.

Kedves Olvasó! Ezúton várom/várlak szeretettel a kiállításra, amit a könyvecske bemutatója fűszerez, vagy ahogy a hivatalos meghívó invitál:

Kedves Mindenki!

Szeretettel meghívom/meghívlak a

NÖVÉNYPORTRÉK im memoriam Csapody Vera
című első önálló kiállításom megnyitójára, ahol egy általam íródott könyvecske is bemutatásra kerül
LÉLEKTÖREDÉKEK Blogrészletek címmel.

HELYSZÍN: Sarród, Fertő-Hanság Nemzeti Park Lászlómajor Látogatóközpont előadóterme

IDŐPONT: 2015. július 24. (péntek), 17 óra

MEGNYITJA: Rujavecné Ferenczi Katalin, a Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor vezetője

A kiállítás megtekinthető augusztus 31-ig, a Látogatóközpont nyitva tartási idejében:
k-p: 9-18óráig, szo-v 10-18 óráig

img_5148.jpgTovábbi információk a könyvről:

Szerző: Vessző Katalin

Cím: Lélektöredékek, Blogrészletek.

Terjedelem: 170 oldal.

Ára: 4700 Ft

Megvásárolható: http://undergroundbolt.hu/

Készült az Underground Kiadó támogatásával szerzői magánkiadásban. Budapest, 2015

ISBN: 978-963-12-2073-5

A bejegyzés trackback címe:

https://chaplina.blog.hu/api/trackback/id/tr17639650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.